Články
07.12.2008 - Iva Veselá
Acidophilus - mléčná bakterie
Acidophillus je bakterie mléčného kvašení - jedná se o přírodní přípravek, který musí splňovat kritéria nežádoucích účinků, mít přírodní původ a působnost na skutečné příčiny nemocí. Mnozí si tento doplněk stravy oblibují čím dál více, protože jeho účinky se u mnohých pacientů skutečně projevují.
O Acidophillu
Acidophillus je kultura užitečných bakterií, které přirozeně žijí ve střevě. Jsou až neuvěřitelně prospěšné. Dojde-li z různých důvodů k jejich nedostatku, nastává nežádoucí změna střevní flóry - vzniká tzv. disbióza, která může být doprovázena infekcí candida. Následky jsou závažné a bohužel poměrně rozšířené.
V případě dotazů ohledně výživy a stravování kontaktujte výživového poradce!
Candida z blízka
Ve střevě se bez přítomnosti správné mikroflóry mnohou množit hnilobné bakterie a vznikat různé toxické látky (hnitím střevního obsahu, ale také vlastním vyměšováním mikroorganismů). Candida narušuje vstřebávání živin i syntézu vitamínů (např. vitaminu B , biotinu a vitaminu K). Tímto se rozpadá zábrana mezi krevním i lymfatickým oběhem a střevy se škodliviny spolu s patogenními mikroorganismy a viry dostávají do celého těla . Kvasinka Candida může působit následovně:
- ničí buňky (způsobuje oxidaci buněk, tělo se brání zánětem a nakonec se rozpadá i celé jádro buňky)
- poškozuje i psychiku člověka
- přetěžuje imunitní systém
Účinky mléčných bakterií
- proti Crohnově chorobě (zánětlivé onemocnění střev)
- proti akné, ekzémům a dalších kožním problémům
- odstraňuje zápach z úst (způsoben rozkladem a hnitím látek ve střevech)
- pomáhá při vaginálních zánětech, aftech, zánětech dělohy, vejcovodů, vaječníků, při bolestech kloubů, plísních na nehtech a na kůži
- může odstranit bolesti hlavy, migrény, deprese, únavu, nesoustředění, popudlivost aj.
- je protialergenní (přemnožené hnilobné bakterie mohou způsobit alergie!)
- snižuje plynatost (signalizuje špatné trávení cukrů a hnití bílkovin)
- pomáhá při průjmech a zácpě (následek zničení střevní flóry)
- prevence proti rakovině tlustého střeva
- snižuje touhu po sladkém (kvasinky odčerpávají cukr z krve)
Proto doporučuji ať už preventivně nebo při potížích (gynekologické výtoky, hormonální léčba, antibiotika,...) užívat přípravky a produkty s obsahem živých bakterií pro celkové posílení imunity. Pokud dáváte přednost spíše zdroji z potravin, zaměřte se na zakysané mléčné či sojové výrobky, které jsou bohaté jak na bakterie acidophillus, tak i na laktobacily nebo bifidobakterie.
Hodnocení článku
Hodnotili 4 čtenáři průměrem 4 bodů z pětiČtěte také:
Aloe vera - dar z přírodyFunguje L-carnitin?
Kofein a jeho účinky na zdraví
Nopalin napomáhá látkové přeměně
Unikátní spojení chlorelly a mladého ječmene