Články

 

07.12.2008 - Iva Veselá

Acidophilus - mléčná bakterie

1941MGI.jpg

 

Acidophillus je bakterie mléčného kvašení - jedná se o přírodní přípravek, který musí splňovat kritéria nežádoucích účinků, mít přírodní původ a působnost na skutečné příčiny nemocí. Mnozí si tento doplněk stravy oblibují čím dál více, protože jeho účinky se u mnohých pacientů skutečně projevují.

 

O Acidophillu

Acidophillus je kultura užitečných bakterií, které přirozeně žijí ve střevě. Jsou až neuvěřitelně prospěšné. Dojde-li z různých důvodů k jejich nedostatku, nastává nežádoucí změna střevní flóry - vzniká tzv. disbióza, která může být doprovázena infekcí candida. Následky jsou závažné a bohužel poměrně rozšířené.


V případě dotazů ohledně výživy a stravování kontaktujte výživového poradce!

 

 

Candida z blízka
Ve střevě se bez přítomnosti správné mikroflóry mnohou množit hnilobné bakterie a vznikat různé toxické látky (hnitím střevního obsahu, ale také vlastním vyměšováním mikroorganismů). Candida narušuje vstřebávání živin i syntézu vitamínů (např. vitaminu B , biotinu a vitaminu K). Tímto se rozpadá zábrana mezi krevním i lymfatickým oběhem a střevy se škodliviny spolu s patogenními mikroorganismy a viry dostávají do celého těla . Kvasinka Candida může působit následovně:

  • ničí buňky (způsobuje oxidaci buněk, tělo se brání zánětem a nakonec se rozpadá i celé jádro buňky)
  • poškozuje i psychiku člověka
  • přetěžuje imunitní systém

 

Účinky mléčných bakterií

  • proti Crohnově chorobě (zánětlivé onemocnění střev)
  • proti akné, ekzémům a dalších kožním problémům
  • odstraňuje zápach z úst (způsoben rozkladem a hnitím látek ve střevech)
  • pomáhá při vaginálních zánětech, aftech, zánětech dělohy, vejcovodů, vaječníků, při bolestech kloubů, plísních na nehtech a na kůži
  • může odstranit bolesti hlavy, migrény, deprese, únavu, nesoustředění, popudlivost aj.
  • je protialergenní (přemnožené hnilobné bakterie mohou způsobit alergie!)
  • snižuje plynatost (signalizuje špatné trávení cukrů a hnití bílkovin)
  • pomáhá při průjmech a zácpě (následek zničení střevní flóry)
  • prevence proti rakovině tlustého střeva
  • snižuje touhu po sladkém (kvasinky odčerpávají cukr z krve)

 

Proto doporučuji ať už preventivně nebo při potížích (gynekologické výtoky, hormonální léčba, antibiotika,...) užívat přípravky a produkty s obsahem živých bakterií pro celkové posílení imunity. Pokud dáváte přednost spíše zdroji z potravin, zaměřte se na zakysané mléčné či sojové výrobky, které jsou bohaté jak na bakterie acidophillus, tak i na laktobacily nebo bifidobakterie.

 

 

Image: Stefano Valle / FreeDigitalPhotos.net


Hodnocení článku

Hodnotili 4 čtenáři průměrem 4 bodů z pěti


Čtěte také:

Aloe vera - dar z přírody 
Funguje L-carnitin? 
Kofein a jeho účinky na zdraví 
Nopalin napomáhá látkové přeměně 
Unikátní spojení chlorelly a mladého ječmene 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny