Články
04.05.2010 - Iva Veselá
Nahraďte cukr javorovým sirupem
Přemýšleli jste někdy o tom, že je bílý rafinovaný cukr, který používáte, nezdravý? Asi ano, ale už jste ho nahradili jiným sladidlem? Máme pro vás tip - nezdravý bílý cukr raději vyměňte za zdravý a přírodní javorový sirup. Je to přímo dáreček od matičky přírody s originální chutí. Toto zcela čistě přírodní sladidlo je výborným pomocníkem ve zdravém jídelníčku.
Javorový sirup je zcela přírodní produkt, který se získává z horké, koncentrované, čisté javorové mízy. Čistý javorový sirup obsahuje vysoké množství složek potřebných pro lidský organismus.
Druhy sirupů
Vybrat si můžete z řady sirupů. Ať už normálního sirupu nebo ochuceného. Liší se také sladkost sirupů podle toho, kolik obsahuje glukózy (méně sladká) nebo fruktózy, která je nejsladší. Čím dražší sirup si koupíte, tím uděláte lépe. Nekupujte žádné levné „podfuky“. Čím je sirup světlejší, tím je vůně i chuť méně intenzivní, a tím je sirup luxusnější i dražší. Na sirupu najdete písmenka A, B, C, D. Písmeno A je právě ten nejdražší, C je oblíben v Evropě a tmavý sirup D je vhodný třeba pro pečení.
V případě dotazů ohledně výživy a stravování kontaktujte výživového poradce!
Co zdravého obsahuje?
- vápník, draslík
- mangan, horčík, železo
- vitamín D (tělo ho přijímá pouze ze stravy)
- vitamíny A, B2, B5, B6,
- niacin, biotin, kyselina listová
- velké množství aminokyselin
Výborné účinky
Javorový sirup obsahuje takový druh cukru, který se hned nevstřebává jako obyčejný bílý rafinovaný cukr. Tento cukr se vstřebává střevními stěnami, takže tělo si může odebrat tolik, kolik potřebuje.
- nenarušuje slinivku břišní (díky bílému cukru se zvyšuje hladina inzulínu a může vzniknout cukrovka)
Použití
Při vaření nebo pečení nahraďte 3 díly sirupu za 4 díly bílého cukru.
- lívance, palačinky
- zákusky, dortíky, cukrovinky
- rýžový nákyp
- cereálie
- bílý jogurt
- ovocné a zmrzlinové poháry
- buchty, koláčem
- mléčné koktejly
- sladké brambory
- stolní použití
Hodnocení článku
Hodnotilo 5 čtenářů průměrem 4.2 bodů z pětiČtěte také:
Dětská obezita je často zaviněna přístupem rodičůMateřské mléko vs. umělá výživa
Nedostatečná výživa
Strava při kojení
Výživa v těhotenství
Diskuze
Javorový sirup vyzkoušejte,je úžasný.Mě osobně chutná nejvíce, když si jím přeliji bílý jogurt nebo sirupem lehce zaliji palačinku z tmavé mouky se zakysanou smetanou.Kupuji javorový sirup nejvyšší kvality.
06.05.2010 14:35