Články
03.08.2009 - Iva Veselá
BIO zakysaná smetana a tvrdý tvaroh
Pozor, pozor! Novinka z mlékárny Lacrum! Zakysaná smetana a tvrdý tvaroh na strouhání z českého mléka, vyzkoušejte!
Tvrdý tvaroh se vyrábí pomocí kyselého srážení šetrně pasterovaného odstředěného mléka. Sraženina se pokrájí, zahřeje a lisuje se v lisovací vaně. Tvaroh má pak 32% sušiny a tvrdou strouhatelnou konzistenci.
Je vhodný na sladká i slaná jídla. Balení po 150 g stojí 37 Kč.
Kysanou smetanu získáváme kysáním smetany za použití mikroorganismů. Kysané mléčné výrobky jsou výrobky, kterým je společné kulturní kysání, tj. mikrobiální přeměna laktosy na kyselinu mléčnou a další látky a malý rozsah degradace bílkovin. Výborná je do omáček, polévek, ale i ve studené kuchyni. 180 ml smetany stojí cca 25 Kč.
Smetanu i tvaroh zakoupíte v maloobchodní síti Globus a také v prodejnách biopotravin, například Bioprodejna v Dejvické ulici nebo v prodejně Biotop ve Školské ulici v Praze. Distribuci do malých obchodů zajišťuji firma Country Life.
Hodnocení článku
Hodnotili 2 čtenáři průměrem 5 bodů z pětiČtěte také:
Biopotraviny - pro a protiBiopotraviny a děti
Biovíno po templářsku
Himalájské ajurvédské bylinné čaje
Rýžový olej