Články
14.07.2010 - Iva Veselá
Bio Amálka pomazánkové máslo
Foto: Biospotrebitel.cz
Řada "Amálčiných" výrobků se rozrostla o další typicky český výrobek - pomazánkové máslo.
Bio Amálka pomazánkové máslo vyniká sametově jemnou krémovou konzistencí. Lahodná chuť a plná sametová vůně s jemnými podtóny připomínají čerstvě nadojené kravské mléko. Surovina pochází z ekologického zemědělství, z pečlivě vybíraných českých farem, kde je skot chován s láskou a v souladu s přírodou.
Je ideální ke snídani, svačině nebo jako základ pro pomazánky, je bez chemických přísad a konzervantů.
Bio Amálka pomazánkové máslo je termizovaný výrobek.
Obsahuje:
bio smetanu, bio sušené odstředěné mléko, bio bramborový škrob, jedlou sůl max. 0,5%, mlékárenské kultury.
Obsah sušiny min. 42%
Obsah tuku min. 31%
Energetická hodnota: 1393 kJ / 100g
Bio pomazánkové máslo skladujte v chladu, v rozmezí +2°C až +8°C.
Hmotnost balení je 200 g.
My jsme Bio Amálka pomazánkové máslo zakoupili za cenu 39 Kč v obchodním domě Tesco, v Praze.
Pomazánkové máslo je v České republice tradiční a velmi oblíbený výrobek, i když to "máslo" v pravém slova smyslu není, protože obsahuje "jen" minimálně 31% tuku. Pomazánkové máslo se vyrábí ze zakysané smetany a sušeného mléka, přidáním škrobu je zajištěna stabilní konzistence, typická pro pomazánkové máslo.
Tip
Bio pomazánkové máslo Amálka má řidší konzistenci než klasické pomazánkové máslo. Více než žervé se blíží řidšímu tavenému sýru. Ale jeho chuť je opravdu smetanová a velmi dobrá. Doporučujeme s čerstvým pečivem, pro přípravu letní svačinky.
Na obalu Bio pomazánkového másla Amálka můžete vidět již nové evropské logo pro biopotraviny, které je povinné od 1.července.
Výrobky Amálka můžete zakoupit ve specializovaných prodejnách s biopotravinami a v obchodních řetězcích Globus a Tesco.
Pro Bio-Life.cz: Biospotrebitel.cz
Hodnocení článku
Hodnotil 1 čtenář průměrem 5 bodů z pětiČtěte také:
5. díl - Ptáte se na biopotravinyBIO dýňová semínka
BIO potravina neznamená 'bez éček'
GABA zelený čaj
Špičkový prášek na evropské úrovni