Zdravé potraviny

 

Bio žitné vločky

 

 

Žitné vločky jsou vyrobeny speciálním technologickým postupem ze zrna žita ozimého. Obsahují vysoký podíl vitamímů skupiny B a draslíku, hořčíku, fosforu, síry. Žitné vločky jsou bohaté na vlákninu, která podporuje peristaltiku střev, je živnou půdou pro střevní bakterie a snižuje glykemický index potravin.

 

Pro koho jsou vhodné?

Jsou vhodné při redukční dietě, pro sportovce (společně s ovesnými), rekonvalescenty

 

Použití

- vhodné jsou především na přípravu polévek, kaší, müsli, pomazánek, nákypů, karbanátků

- neupraveném stavu – samotné, můžeme ochutit oříšky, rozinkami, mandlemi, čokoládou, sušeným ovocem atd.

- ve formě müsli - smícháme s mlékem, jogurtem, zákysem, kysanou smetanou

- po tepelné úpravě – pro další výrobu např. pekařských směsí k přípravě těst, k sypání nebo obalování všech druhů pečiva, müsli tyčinek...

- ke kuchyňské úpravě – jako přílohy, zavářky do polévek, po rozemletí jako náhrada mouky, při pečení moučníků, slaného a sladkého pečiva, k nastavení karbanátků, k přípravě různých placiček atd.

 

Nutriční hodnoty:

1 385 KJ/100g

Bílkoviny 10,5%

Sacharidy 70%

Tuky 2%

 

Žitné vločky s rýžovým "mlékem"

Ingredience: 200 g žitných vloček,1 l rýžového „mléka" (připraveného ze sušeného rýžového nápoje), malá špetka soli, 2 lžíce ovocného cukru, Granko nebo skořice na posypání

Postup: Žitné vločky nasypeme do hrnce a zalijeme je rýžovým „mlékem", které jsme připravili ze sušeného prášku podle návodu na obalu. Přidáme špetičku soli, ovocný cukr a vše povaříme do změknutí vloček a vsáknutí tekutiny. Hotovou kaši rozdělíme do misek a jednotlivé porce posypeme Grankem nebo skořicí.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny