Zdravé potraviny
Umepasta
Umepasta je pasta připravená ze švestiček Umeboshi. Používá se k ochucení rýžových pokrmů apod. Návod na přípravu švestiček umeboshi naleznete zde.
Příprava umepasty
Jedná se v podstatě o dužinu ze švestiček umeboshi, která se vyrábí odstraněním pecky a rozmačkáním na pastu. Můžeme ji velice dobře použít v různých pokrmech nebo samotnou - ustřihneme cípeček sáčku a vymačkáme na špičku lžičky o velikosti pecky třešně, dáme do pusy, rozmělníme se slinami a polkneme.
Účinky a důvody používání
- svou schopností neutralizovat vnitřní prostředí - při nevolnostech, při problémech s krví (v krátkém čase se zlepší krevní obraz obsahuje snadno vstřebatelné železo)
- při problémech s játry, doléčování mononukleóz, leukémii
- velmi vhodný jako zdroj minerálů, stopových prvků a enzymů pro maminku i pro plod
Použítí
Umepasta se v kuchyni používá jako univerzální dochucovadlo při vaření, do dressinků, rýžových, pokrmů, luštěninových paštik a zeleninových jídel.
Složení výrobku
Umeboshi, mořská sůl (22%), shizo (Perilla sp.), koji