Zdravé potraviny
Třtinový cukr
Třtinový cukr se vyrábí krystalizací z čerstvé třtinové šťávy. Při této výrobě se nepoužívají žádná přidané látky, a proto neztrácí vitamíny, minerály a svoji typickou karamelovou chuť. Cukr skladujeme v suchu, aby neztvrdnul.
Výhody:
- příjemná vůně a ovocná chuť
- zdravá náhražka bílého cukru
- obsahuje minerální látky
- neobsahuje rafinované látky
- vhodný pro slazení čaje, kávy, moučníků, kompotů
Použití:
Bio třtinovým cukrem lze naprosto nahradit rafinovaný bílý nebo přírodní řepný cukr. Oproti řepnému cukru je bio třtinový cukr zdravější, protože neprochází chemickou rafinací, která odstraňuje a znehodnocuje cenné látky v bio třtinovém cukru obsažené. Výborně se hodí ke slazení kávy, čaje, cereálií, do pečiva a vánočního cukroví, ke slazení a výrobě kompotů. Osvědčil se také do koktejlů, nepostradatelný je například v mojitu nebo grilovacích marinádách.
TIP:
Tmavší bio třtinový cukr je vláčnější, protože obsahuje více melasy a krásně jantarově zabarví například sladké pečivo.
Nutriční informace:
Bio třtinový cukr je zkrystalizovaná čerstvá bio třtinová šťáva. Pro třtinový cukr jsou typické různé odstíny hnědé, od světlé po skoro černý melasový cukr. Hnědavé zabarvení je způsobeno rozdílným obsahem zbytkové melasy. Melasa obsahuje cenné minerály (např. vápník, hořčík, fosfor, železo, draslík a zinek), enzymy a vitamíny skupiny B.