Zdravé potraviny
Tofunéza
Tofunéza je bezvaječná majonéza. Je zdravější, jelikož neobsahuje cholesterol - je vyrobena ze sójových bobů. Na pohled není rozeznatelná a při ochutnání téměř také ne. Vyrábí se jak klasická tučná tofunéza nebo dietnější 15% tofunéza. Narozdíl od majonézy není tolik "hutná", naopak - je osvěžující.
Je výborná a zdravá
Tato bezvaječná majonéza vychází v tomto testu salátových zálivek jako jedna z nejvhodnějších, pokud nechceme salát zakapat jen olivovým olejem či si vyhrávat s laděním chutí při použití jen bílého jogurtu. Nejen, že neobsahuje cholesterol, ale obsahuje vysoké množství bílkovin, tuku zhruba 6× méně oproti klasické majonéze. Navíc tento výrobek mohou bez problému použít i lidé, kteří mají alergii na kravskou bílkovinu.
Složení
- tofu (sója), jedlý rostlinný olej, ume ocet, citrónová šťáva, hořčice (hořčičné semeno, kvasný ocet, glukózový sirup, sůl, koření)
Použití
K přímé spotřebě, na obložené chleby, do salátů. Skvěle chutná jak v bagetách, tak i v pomazánkách. Používejte jí stejně jako majonézu.
Průměrné nutriční hodnoty ve 100g:
* Energie 669kJ (162kcal)
* bílkoviny 8,3g
* sacharidy 3,6g
* tuky 12g
Více o sojanéze a tofunéze ZDE.