Zdravé potraviny
Shoyu, Tamari
Japonská sojová omáčka Shoyu (šoju) má slano-nasládlou jemnou chuť a používá se jako univerzální delikátní koření. Sojová omáčka Shoyu je vyrobena ze sojových bobů a pšenice, zatímco sojová omáčka Tamari je vyrobena pouze ze sóji a vzniká jako vedlejší produkt při výrobě Misa (sojové pasty). Při dochucování pokrmů se přidávají ke konci vaření, aby se nevytratila jejich chuť.
Na rozdíl od levných sójových omáček tyto obsahují vitamín B12 a není v nich žádný glutaman, cukr, barviva nebo živočišné extrakty. Chuťově se těmto omáčkám běžné produkty nevyrovnají.
Výhody - příznivé na trávení
- neobsahuje barviva a konzervanty
- přírodní fermentace
Shoyu - čistá sojová omáčka s vynikající přírodní chutí
- vyrobena ze sójových bobů, pražené pšenice, soli a vody
- neobsahuje tuky (jsou tlakem odděleny)
- harmonizační účinky
- obsahuje vitamín B
Tamari - kvalitní sójová omáčka (tmavší než Shoyu)
- obsahuje minerály a stopové prvky
- je slanější
- obsahuje enzymy
- kvalitní aminokyseliny
- dobré pro trávení
- posiluje kontrakci srdečního svalu
-
Použití - dochucování polévek, omáček
- pomazánky
- saláty a masové pokrmy