Zdravé potraviny
Polenta
Polenta je jiným názvem řečeno kukuřičná krupice. Tento produkt ocení zejména lidé aktivní přes týden, kteří nemají čas na přípravu složitých pokrmů, a přesto chtějí jíst zdravě.
Polenta patří mezi nejrozšířenější pokrmy na Balkáně, v Rumunsku a severní Itálii, kde se řadí mezi vyhlášené kulinářské lahůdky. V zakavkazských zemích se jí říká „mamaliga".
Instantní kukuřičná polenta je vyráběna pomocí páry. Využitím páry (max. 120°C po dobu 40 minut) je zajištěn ten nejšetrnější způsob přípravy instantní polenty, jaký existuje. Polenta si tak zachovává většinu důležitých látek, pravou kukuřičnou chuť a vůni narozdíl od polenty, která je připravena pomocí extruze.
Rychlá příprava!
Výhodou je její rychlá příprava - postačí jen 3 minuty! Stačí rozmíchat ve vroucí vodě a poté polenta ztuhne. Takže přípravy je velmi snadná. Proto jí můžeme konzumovat ihned, vytvořit polentové knedlíky nebo ji lze zapéct například se zeleninou.
Použití:
- knedlíky
- základ pro pizzu místo těsta
- polenta zapečená se zeleninou
- slané kostky
Výhody:
- tradiční mlýnské zpracování mezi mlýnskými kameny
- vysoký obsah vitamínů, minerálů a oleje
- kukuřice není geneticky modifikovaná
Z polenty připravíte i zdravé mlsání.