Zdravé potraviny

Otruby

 


Co jsou otruby?

Otruby jsou produkt vznikající při zpracování pšenice, ovsa, žita, špaldy atd . Jsou velmi dobrým zdrojem stravitelné i nestravitelné vlákniny, což je ideální kombinace pro zachování správné činnosti tlustého střeva a nutí je k pohybu a tím jsou otruby pro naše tělo tak důležité. Otruby se používají také k léčbě ekzémů v podobě koupelí.

 

Zdravotní účinky otrub

Jejich konzumací se sníží riziko vzniku rakoviny tlustého střeva

- ovesné otruby napomáhají snižování cholesterolu

- jsou účinnou prevencí zácpy

- snižují vznik hemeroidů

- zajišťují stálou hladinu cukru v krvi

- urychlují průchod potravy střevy

- nabuzují pocit zasycení

- obsahují antioxidanty - vitamín C a E

 

Pozor na nadměrný příjem

Nadměrná konzumace může způsobit syndrom dráždivého tračníku a nadýmání. Také může zhoršit vstřebání vápníku a železa.

 

Obsahové látky: vitamíny sk. B, bílkoviny a využitelné cukry

 

Použití

- ranní kaše

- přídavek do pečiva, moučníků, sladkých dezertů

- přídavek do slaného pečiva, chlebů

- koláče, těsta

- vhodná posýpka jogurtů


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny