Zdravé potraviny
Mouky
BIO Mouka pšeničná celozrnná
Použití:
Bio pšeničnou moukou lze zcela nahradit použití klasické konvenční mouky. Nutričně hodnotnější bio celozrnná mouka dodává pečivu tmavší zabarvení a vláčnost. Bio celozrnná pšeničná mouka má všestranné využití v kuchyni (do buchet a koláčů, chleba, do knedlíčků a zavářek).
TIP:
Bio celozrnnou pšeničnou moukou nejprve nahraďte část běžně používané mouky, postupně plně nahrazujte.
Nutriční informace:
Protože má bio celozrnná mouka vyšší stupeň vymletí (obsah minerálních látek) a obsahuje i část obalu zrna, je velmi bohatá na vlákninu, lze v ní najít více bílkovin a vitamínů než v klasické bio mouce, která se mele pouze z vnitřní části zrna. Pšenice je rozhodujícím zdrojem energie, sacharidů (57%), rostlinných bílkovin (12%) a vlákniny. Obsahuje cenné minerální látky (vápník, železo, fosfor), vitamíny skupiny B (především thiamin), ale většina se jich, stejně jako vitaminů, nachází zejména v klíčku a v obalové vrstvě. Klíčky jsou mimo jiné také zdrojem vitaminu E, který má vlastnosti antioxidantů a patří k nejprospěšnějším potravinám pro lidský organismus.
BIO Mouka pšeničná hladká
Použití:
Bio pšeničnou moukou lze zcela nahradit použití klasické konvenční mouky. Hladká pšeničná bio mouka má stejné vlastnosti jako konvenční hladká pšeničná mouka, ale neobsahuje žádné stopy chemických postřiků a byla vyrobena pod přísným dohledem certifikačních orgánů. Velmi jemná hladká mouka je výborná pro přípravu těsta na pizzu, moučníků a tyčinek i bio pečiva.
TIP:
Bio hladkou pšeničnou moukou můžete nahradit 100% konveční hladké mouky, neobsahuje stopy pesticidů a chemických postřiků, proto je vhodnější.
Nutriční informace:
Pšenice je rozhodujícím zdrojem energie, sacharidů (57%), rostlinných bílkovin (12%) a vlákniny. Obsahuje cenné minerální látky (vápník, železo, fosfor), vitamíny skupiny B (především thiamin). Většina se jich, stejně jako vitaminů, nachází zejména v klíčku a v obalové vrstvě. Klíčky jsou mimo jiné také zdrojem vitaminu E, který má vlastnosti antioxidantů a patří k nejprospěšnějším potravinám pro lidský organismus.
BIO Mouka špaldová celozrnná
Použití:
Bio špaldová mouka velmi dobře kyne a je proto oblíbená pro výrobu chleba, moučníků, palačinek a buchet. Pečivo je díky bio špaldové mouce vláčnější. Obsahuje lepek.
TIP:
Bio celozrnnou špaldovou moukou nejprve nahraďte část běžně používané mouky, postupně plně nahrazujte.
Nutriční informace:
Špalda je starý nešlechtěný druh pšenice. Je výjimečná svým složením i zajímavou ořechovou chutí. Bio celozrnná špaldová mouka obsahuje vysoký podíl vlákniny, bílkovin, kvalitní tuk s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin, sacharidy, minerály (hořčík, vápník, draslík, fosfor, zinek) a vitamíny (zejména skupiny B). Obsahuje lepek.