Zdravé potraviny
Mošt
V případě moštu se může jednat jak o ovocnou, tak i o zeleninovou šťávu. Je neředěná, nepřislazená, pasterovaná. Bez chemického ošetření. Podíl ovocné a zeleninové složky: 100% hmotnosti.
Účinky
BIO JABLEČNÝ MOŠT ještě více pozitivně působí na nervový systém, proti únavě a účinně snižuje cholesterol v krvi. Je nefalšovaným elixírem mládí, který má svou tradici, půvab i kouzlo. Šťáva z jablek totiž obsahuje vysoké množství fenolických látek, které ve složitém organismu lidského těla působí jako antioxidanty. To jsou sloučeniny, které omezují vliv volných radikálů poškozujících buňky a lidskou tkáň. Jejichž působením může dojít k poškození cév což může vést k infarktu či mrtvici. Při narušení buněčného jádra může dokonce vzniknout nádorová buňka.
Zajímavostí jsou poslední poznaky, že právě jablečný mošt obsahuje více fenolických sloučenin než klasická jablka.
Konzumace
Mošt není doslazován, proto je vhodný při různých dietách. Může se také použít jako teplý nápoj, kdy postup přípravy je stejný jako u svařeného vína, ale bez přidání alkoholu.
Pro klasické osvěžení lze pít ředěný vodou či minerálkou.
Skladování
Po otevření skladujte při teplotě 2 - 5 °C a spotřebujte do 4 dnů.