Zdravé potraviny
Mišutka
Mišutka je další výrobk zdravé výživy z vybraných druhů kukuřice. Kukuřice neobsahuje lepek, proto je i mišutka vhodná pro diabetiky. Jedná se o extrudovaný výrobek.
Příprava
Mišutku bez vaření rozmícháme v horkém mléce, zjemníme kouskem másla a podle přání ochutíme například medem, cukrem, kakaem nebo skořicí. Místo mléka lze použít i vodu a kaši připravit dle chuti i na slano - s osmaženou cibulkou, zeleninou, s tofu a podobně.
Mišutka - víc než jen kaše
V polévkách, omáčkách, zásmažkách i omeletách Mišutka spolehlivě nahradí mouku, zjednoduší přípravu a dodá příjemnou chuť i vůni. Lze ji přidat k nastavení různých pomazánek. Nahrazením části mouky Mišutkou Vaše koláče, bábovky, palačinky, kynuté a bramborové knedlíky, polévkové noky nebo třeba placky, budou jemné, kypřejší a zlatavě zabarvené. Zkuste Mišutku přidat i do drobenky na koláče.
Doporučujeme:
Při obalování pokrmů před smažením nahraďte část strouhanky Mišutkou a nechte se překvapit.
K obohacení a zpestření Vašeho jídelníčku i podle Vašich nápadů Vám přejeme dobrou chuť!
Složení výrobku: kukuřičná extrudovaná krupice
výživná hodnota ve 100g:
energie - 1 540 kJ
bílkoviny - 8,6 g
vápník - 4,2 mg
tuky - 2,4 g
hořčík - 51,0 mg
glycidy - 78,0 g
fosfor - 110,0 mg
železo - 2,0 mg