Zdravé potraviny
Bio instantní kaše
Kaše jsou výborným pomocníkem v kuchyni. Ulehčí a urychlí přípravu a jsou velice dobré a také výživné. Možno použít zejména na výživné ranní teplé kaše nebo také k zahušťování omáček, polévek a jiných pokrmů.
Druhy kaší:
- dle výběru v prodejně - celorznná rýžová, špaldová, ovesná, celozrná rýžová, pšeničná, prosná, kukuřičná, šestizrnná, pohanková a jejich vzájemné kombinace.
Celozrnná rýžová kaše - instantní
300 g pytlík celozrnné rýžové kaše smícháme s ovesnými otrubami a pohankovými klíčky, abychom snídani dodali vlákninu a vitamíny díky pohankovým klíčkům. Tuto směs si můžete připravit do větší nádoby na další snídaně. Dále do jiné mističky nasypeme 200 g nesířených rozinek, 100 g sezamových semínek, na kousky nakrájené vlašské oříšky, mandle plátky a kokos - množství dle chuti. Každé ráno si do misky dejte 3-5 vrchovatých lžic instantní směsi, posypte rozinkovo-oříškovou směsí, na oslazení můžete navíc přidat strouhané jablko, javorový sirup nebo pro sportovce práškový protein. Vše zalijte horkou vodou a po pár minutách máte připravenou skvělou a rychlou kaši. Do kaše určitě přidejte skořici pro nastartování trávicích procesů, to je velmi důležité.
Kaše z ovesných otrub - ranní vlákninová bomba!
Otruby jsou bohužel opomíjenou potravinou, což je velká škoda. Málokdo ví, že pozitivně působí při snižování cholesterolu, aktivují činnost střev, jsou zdrojem vysokého obsahu vlákniny a k tomu všemu příprava kaše z otrub je velice rychlá, jelikož jí nemusíme vařit.
Na snídani pro jednu osobu připravte 50 g mletých ovesných otrub, 1/2 hrsti nesířených rozinek a zarovnaná lžíce sušeného ovesného nápoje Oves Milk. Vše zamíchejte, můžete přisladit nějakou zdravou ingrediencí - ne bílý cukr - zasypat opět hojně skořicí a zalít 2-3 dcl horké vody. Necháme pár minut dojít a až kaše trochu nabobtná, můžeme se pustit do jídla.