Zdravé potraviny
Hraška
Použití
Hraška je novou směsí na obalování zeleniny, rostlinných texturátů, hub, sýrů i masa. S úspěchem se dá použít i jako základ omáček a pomazánek, k zahuštění polévek, nebo jako pojivo do karbanátků, sekané nebo bramboráků.
HRAŠKA JE VYCHUCENÁ SMĚS HRACHU A BEZLEPKOVÝCH OBILOVIN K ZAHUŠŤOVÁNÍ A K OBALOVÁNÍ NAHRAZUJE TROJOBAL K PŘÍPRAVĚ TĚSTÍČKA Z HRAŠKY STAČÍ POUZE VODA NEOBSAHUJE LEPEK A VEJCE
Složení: Hrách ochucený sójovou omáčkou, česnekem, směsí koření a ingrediencemi z přírodních zdrojů. Vlastnosti vajec získává Hraška přidáním bezlepkových obilovin. Hraška neobsahuje přídatné látky a je vhodná i pro bezlepkovou dietu.
V HRAŠCE MŮŽEME OBALOVAT JAKOUKOLI ZELENINU
Abychom docílili lákavého výsledku, je však třeba připravit správně těstíčko a dodržet důležité zásady při smažení (viz tři níže uvedené zásady). Pak je úspěch zaručen.
Varianty
Hraška pikantní Základní varianta, jejíž chucení přispívá k dobré stravitelnosti hrachu. Hraška jemná - na rozdíl od pikantní obsahuje méně sójové omáčky, koření a soli. Je vhodnější pro děti.
Nutriční hodnoty
Bílkoviny - Hraška obsahuje ve 100 g 18,8 g bílkovin, proto zelenina obalená v Hrašce zasytí jako sýr, Klaso, Ceria, tofu.
Vláknina - Hraška obsahuje vyšší množství vlákniny (3,5 g ve 100 g)
Minerální látky - Hraška obsahuje vyšší množství hořčíku a vápníku, tj. látek důležitých v prevenci proti civilizačním chorobám Neobsahuje - cholesterol, lepek, vejce