Zdravé potraviny
Bulgur
Bulgur je předvařená a nalámaná celozrnné pšenice. Za tímto účelem je pšenice na výrobní lince vyprána, usušená, rozdrcená na menší částice a následně rozdělená na sítech podle velikosti částic na jednotlivé frakce. Výsledkem této úpravy výživný a z hlediska použití všestranný pšeničný produkt, s příjemnou oříškovou chutí a dlouhou skladovací dobou.
Obsahuje
- vysoký obsah vlákniny
- vitamíny, minerály
- neobsahuje téměř tuk
Výhody
- bulgur je předvařený (usnadňuje jeho úpravu)
- k přípravě stačí nabobtnání ve vodě a smíchání s dalšími surovinami
- nevyžaduje další tepelné zpracování
Použití
- náhrada rýže a kuskusu
- libanonský salát „tabouli“
- zeleninová a masová jídla
- nádivky, karbanátky, polévky
- pekařské výrobky
- přílohy