Zdravé potraviny

 

Rýže basmati

 

 

 

Příprava, použití, tipy

Rýži omyjte a v hrnci zkombinujte 2 šálky rýže s 500 ml vody a trochou soli. Přivedeme vodu k varu, ztlumíme na střední plamen a zvolna vaříme pod přikrytou pokličkou asi 30 minut. Jestliže používáme hnědou rýži basmati, vaříme až 40 minut. 20 minut vaříme rýži arborio nebo krátkozrnnou rýži. Divokou rýži vaříme až 1 hodinu.

Do hotové rýže přidáme nasekanou bazalku, můžeme přidat rajčata nebo zamíchat kešu oříšky nebo kari. Rýži můžeme připravit i na sladko.

 

Nutriční hodnoty

1 šálek uvařené rýže (200 g)

Kalorie:205

Proteiny:4,2 g

Sacharidy:44,5 g

Tuky:0,44 g

Dobrý zdroj železa, selenu, thiaminu a niacinu

 

Rýži skladujeme v chladném a suchém místě v uzavřené nádobě. Uvařenou rýži můžeme dát do lednice maximálně na 7 dní nebo ji uchováme v mrazáku po dobu 6 měsíců. Rýži basmati je možné zakoupit v bílé nebo hnědé (nezpracované) formě.

 

 



AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny