Zdravé potraviny
Adzuki fazole
Příprava, použití, tipy
Fazole adzuki se jednoduše připravují, chutnají méně po fazolích než ostatní druhy fazolí. Fazole se před vařením nechají ve studené vodě nabobtnat po dobu 2 - 3 hodin. Dále je vaříme, dokud nejsou měkké. (zhruba hodinu až hodinu a půl). Můžete je také vařit v tlakovém hrnci. V japonské kuchyni se tyto fazole s oblibou používají pro přípravu dezertů a sladkých past, které se nazývají an, koshi-an nebo tsubushi-an. Když připravujeme adzuki společně s rýží, krásně v ní vynikne tmavě fialová barva fazolí.
Nutriční hodnoty
1 šálek (230 g) uvařených fazolí
Kalorie:294
Proteiny:17,3 g
Sacharidy:57 g
Tuky:0,23 g
Vynikající zdroj železa, hořčíku, draslíku, zinku
Fazole uchováváme ve sklenici v suchu a bez přímého slunečního světla.
Vyzkoušejte skvělý recept z fazolí adzuki jako lahodný dezert! - Zákusek z fazolí adzuki